Hermine Verschueren, zaakvoerder Pinpoint

Communicatiestrategie

Een goed uitgedachte communicatie strategie

Het is van het allergrootste belang dat de communicatie strategie de bedrijfsstrategie ondersteunt.  Een goede communicatie strategie zorgt er mee voor dat de onderneming de bedrijfsdoelstellingen behaalt.

Wat is het verschil met het communicatieplan?  De strategie licht toe wat we willen doen, het communicatieplan hoe we dit praktisch gaan aanpakken.  Beiden zijn nodig om effectief (strategie) en efficiënt (plan) te communiceren.

De communicatie strategie en het plan zijn nauw met elkaar verbonden en onderdeel van ons advies.  In een communicatie strategie zorgen we voor

  • een analyse van de huidige communicatie, de concurrentie, de omgeving, trends
  • bepalen van de ambitie en doelstellingen
Social media

Denk aan je portefeuille

Wist je dat je voor heel wat van onze diensten een subsidie kan aanvragen
via de KMO portefeuille?
Ook communicatie strategie valt hieronder!

pinpoint strategy

Het communicatieplan bepaalt de tools die ingezet worden om deze ambitie en doelstellingen waar te maken.

Wij gaan samen met jou na welke doelstellingen je wil bereiken. We bepalen hoe de communicatie doelstellingen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen.   Doelen hebben betrekking op wijziging van gedrag, het enthousiasmeren, het brengen van kennis,…

De vertaling van deze doelstellingen naar specifieke, meetbare, realistische objectieven binnen een bepaalde timing is cruciaal.

Alles samenbrengen in een communicatieplan

De communicatie strategie vertalen we in het communicatieplan naar de tools: doelgroepen, kanalen, boodschap, concept, timing en budget.  De verdere verfijning van het plan gebeurt in het content plan.

social media strategy

Meten, meten, meten!

Je schakelt ons natuurlijk in omdat wij de kneepjes van het vak kennen om jouw doelstellingen te behalen. Het spreekt dan ook voor zich dat wij op regelmatige tijdstippen rapporteren met het nodige cijfermateriaal. Zo zorgen we ervoor dat zowel jij als wij op de juiste koers blijven varen!

Hermine Verschueren, zaakvoerder Pinpoint

Tell me more

Volg je niet helemaal? Geen nood, ik help je graag verder!
Of wil je het liever allemaal aan mij overlaten? Dat kan ook!
Want wij werken zowel op interim– als op projectbasis. We bespreken vooraf de targets die je wil behalen, zetten een actieplan op en evalueren elke maand de KPI’s. Tot snel?

Contacteer mij

Gerelateerde cases

Contact