Een goed uitgedachte communicatie­strategie

Het is van het allergrootste belang dat de communicatiestrategie de bedrijfsstrategie ondersteunt. Een goede communicatie strategie zorgt er mee voor dat de onderneming de bedrijfsdoelstellingen behaalt. Wat is het verschil met het communicatie plan? De strategie licht toe wat we willen doen. In het communicatieplan vertellen we hoe we dit praktisch gaan aanpakken. Beiden zijn nodig om effectief (strategie) en efficiënt (plan) te communiceren.

De communicatiestrategie en het plan zijn nauw met elkaar verbonden en onderdeel van ons advies. We zorgen voor een analyse van de huidige communicatie, de concurrentie, de omgeving, bepalen de trends van de ambitie en doelstellingen.

Het communicatieplan bepaalt de tools die ingezet worden om deze ambitie en doelstellingen waar te maken.

Wij gaan samen met jou na welke doelstellingen je wilt bereiken. We bepalen hoe de communicatiedoelstellingen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Doelen hebben betrekking op wijziging van gedrag, het enthousiasmeren, het brengen van kennis,…

De vertaling van deze doelstellingen naar specifieke, meetbare & realistische objectieven binnen een bepaalde timing is cruciaal.

Hoe communiceren met je klanten?

Iedereen is er stilaan van overtuigd: als bedrijf moet je de interactie met jouw klanten blijven aangaan om in de toekomst succesvol te kunnen blijven ondernemen. Maar je hebt er ook de middelen voor nodig. Wat als je geen in-house communicatie expert of -afdeling hebt? Hoe begin je er dan aan?

Alles samenbrengen in een communicatieplan

De communicatiestrategie vertalen we in een communicatieplan: doelgroepen, kanalen, boodschap, concept, timing en budget. De verdere verfijning van het plan gebeurt in het content plan.

Meten, meten, meten!

Je schakelt ons natuurlijk in omdat wij de kneepjes van het vak kennen om jouw doelstellingen te behalen. Het spreekt dan ook voor zich dat wij op regelmatige tijdstippen rapporteren met het nodige cijfermateriaal. Zo zorgen we ervoor dat zowel jij als wij op de juiste koers blijven varen.

Hermine, digitale consultant

Wil jij een doordachte communicatiestrategie?

Gerelateerde cases

Denk aan je portefeuille

Wist je dat je voor heel wat van onze diensten een subsidie kan aanvragen via de KMO portefeuille?